инфологистика

Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

Кампанията по продажби стартира на 10-ти Февруари 2014г. и ще продължи до средата на Декември. Тя...

„ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

„ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

Югоизточна Европа все още прави плахи стъпки в посока устойчиво развитие. Кои са новите...

„БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

„БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

От месец декември 2014г. стартира производството и предла- гането на познатите досега мотокари от...

Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

Акцент в портфолиото на компанията през 2015г. е предлагането на цялостни логистични решения и...

Пийте повече вода!

Пийте повече вода!

От: Дайна Бойер, корпоративен хранителен експерт в Паркър Ханифин Водата заема две трети от...

Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

Като представител за България на италианската фирма CARER, „ГОТИ“ ООД предлага на...

 • Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

  Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

  Monday, 14 July 2014 06:53
 • „ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

  „ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

  Tuesday, 15 July 2014 13:39
 • „БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

  „БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

  Monday, 23 March 2015 12:37
 • Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

  Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

  Thursday, 02 April 2015 08:12
 • Пийте повече вода!

  Пийте повече вода!

  Monday, 06 April 2015 08:17
 • Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

  Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при...

  Monday, 06 April 2015 08:55

Login Form

Пийте повече вода!

От: Дайна Бойер, корпоративен хранителен експерт в Паркър Ханифин

Водата заема две трети от теглото на човешкото тяло. Това съотношение се променя в зависимост от пола, възрастта и телесните мазнини. Телата на мъжете са съставени от 60% вода, докато при жените тя достига до около 55%. При децата, водата достига до около 75%, докато при по-възрастните – до 55%. Също така, колкото по високо е съдържанието на телесните мазнини, толова по-ниско е общото съдържание на вода в тялото. Мастните тъкани съдържат около 10% вода, а мускулните тъкани – около 75%.
Водата е от първа необходимост за регулирането на огромен брой физиологични функции в човешкото тяло - като метаболизъм, храносмилане, пренос на хранителни съставки, температурна регулация, функция на мускулите и изхвърляве на отпадъците. Ние губим дневно течности чрез дишане, потене и чрез отделителната ни система. За да бъдем здрави е необходимо загубата на течности да бъде възтановявана.

Ето пет основателни причини за да бъдем добре хидратирани:


1. Водата поддържа здравословния баланс на телесните течности:
Ние губим дневно около четири до осем чаши телесна вода с урината.Точното количество е свързано с нашата консумация на вода. Хората, пиещи много вода, са склонни към производство на повече урина дневно, докато тези, клонещи към дехидратизация, произвеждат по-малко урина. Някои хора считат, че по-редките посещения в тоалетната е предимство, в този случай бъбреците задържат водата, като произвеждат по-концентрирана урина, което води до фактически до повече задържане на вода в тялото (подуване и нарастване на теглото) и увеличаване на токсичното натоварване на организма.
2. Водата поддържа детоксикацията:
Както бе отбелязано по-горе, бъбреците играят огромна роля в регулацията на течностния баланс в тялото. Дехидрацията води до намалено количество течности в отделителната ни система, което може да доведе до запек, а също така и до намалено изхвърляне на токсините от тялото ни. Това са двете основни функции в тялото ни, които извършват дезинтоксикацията му, по време на които всички замърсители и токсини се филтрират и отстраняват от кръвния поток и се извхвърлят от организма ни, а пречистената кръв се насочва обратно към клетките. Противно на това, хидратацията (и клетъчните влакна) поддържат движението на вещества по дължината на гастрочревния тракт, снижавайки токсичния товар върху тялото ви.

3. Водата овлажнява всичките Ви тъкани:
Мозъкът и сърцето са съставени от 73% вода, дробовете – от 83%, бъбреците – от 79%, кожата – от 64% и костите – от 31%. Водата също овлажнява ставите и прави гръбначните прешлени по-шокоабсорбиращи, с което се спомага за предотвратяването на артрити и болки в гръбначния стълб.

4. Водата подобрява познавателната способност:
Дори умерената дехидратация може да намали концентрацията, бдителността, краткосрочната памет и въздейства върху настроението. 

5. Водата подобрява физическото състояние и общите енергийни нива:
Водата се използва при храносмилането и помага при преноса на витамини, минерали и всички хранителни съставки през тялото, така че ние можем съответно да ги метаболизираме и усвоим. По време на тежки физически натоварвания, нерядко атлетите губят 6-10% от телесното си тегло чрез потене. Потенето е охлаждащ механи-
зъм и се мени в зависимост от климата, влажността и нивото на физическата дейност от около 280 грама/час при неподвижност до около 1800 грама/час при много силна активност в гореща околна следа. Човек трябва да загуби 10% от телесното си тегло за да бъде считан клинично дехидратиран, но вече 2% загуба води до електролитен дисбаланс, снижаващ издържливостта, увеличава умората и възможността за полагане на усилия, което въздейства върху общото атлетическо изпълнение.
Съществуват хиляди видове газирани безалкохолни напитки, ароматизирани води и айс-кафета, но мнозинството от тях се предлагат с добавени калории и/или химикали. Спестете си това допълнително натоварване на организма, а тъка също и значителните разходи за тези напитки, придържайте към чистата, без добавки и примеси вода!
Паркър предлага серия от филтрационни системи за вода с целта – всички офиси и обекти на Паркър да притежават достъп до чиста и безопасна питейна вода. Пречистващите системи от поделението Ракор на Паркър произвеждат прясна вода със системи, предвидени както за офиси, така и за производствени цехове.

За Паркър Ханифин
С годишен оборот от продажби над $ 13 Мл щ.д., Паркър Ханифин e световен деверсифициран производител и лидер в областта на технологиите, техническите решения и разработката на системите за задвижване и управление на процеси в индустрията. Паркър непрекъснато създава, усъвършенства и внедрява модерни прецизни инженерингови решения за различни приложения - от мобилната техника, всякакви индустриални приложения и се стигне до космическите технологии. С близо
стогодишна история, компанията днес присъства директно в над 50 страни по света и има около 58 000 служители. За последните 58 години Паркър постоянно увеличава изплащаните дивиденти на собствениците на акции, което я поставя в топ 5 на рекордите на S&P 500 index, за дългосрочно функциониращи компании с постоянно увеличаван дивидент към собствениците на акции. За повече информация можете да посетите интернет страницата на компанията www.parker.com или информацион-
ната страница за инвеститорите www.phstock.com.


За контакти:
Търговското предсавителство на Паркър за България
Гр. София 1301, ул Позитано №9, бл 1, вх, Б, ет 2, офис №3.
Инж. Даниел Кузманов
Тел: +359 888 765 455
Факс: +359 2 980 13 44
е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.parker.com

Реклама