инфологистика

Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

Кампанията по продажби стартира на 10-ти Февруари 2014г. и ще продължи до средата на Декември. Тя...

„ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

„ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

Югоизточна Европа все още прави плахи стъпки в посока устойчиво развитие. Кои са новите...

„БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

„БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

От месец декември 2014г. стартира производството и предла- гането на познатите досега мотокари от...

Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

Акцент в портфолиото на компанията през 2015г. е предлагането на цялостни логистични решения и...

Пийте повече вода!

Пийте повече вода!

От: Дайна Бойер, корпоративен хранителен експерт в Паркър Ханифин Водата заема две трети от...

Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

Като представител за България на италианската фирма CARER, „ГОТИ“ ООД предлага на...

 • Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

  Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

  Monday, 14 July 2014 06:53
 • „ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

  „ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

  Tuesday, 15 July 2014 13:39
 • „БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

  „БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

  Monday, 23 March 2015 12:37
 • Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

  Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

  Thursday, 02 April 2015 08:12
 • Пийте повече вода!

  Пийте повече вода!

  Monday, 06 April 2015 08:17
 • Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

  Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при...

  Monday, 06 April 2015 08:55

„ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

Lift_Balkans

Югоизточна Европа все още прави плахи стъпки в посока устойчиво развитие. Кои са новите технологии, които щадят околната среда, повишават ефективността в производството и потреблението, създават нови материални потоци в икономиката?

В контекста на днешната реалност от 5-ти до 7-ми март в София Виа Експо ще организира изложението и форума за Югоизточна Европа. Във формата на изявата са включени няколко паралелни инициативи:„Енергийна ефективност и възобновяема енергия", „Smart Cities“ (интелигентни градове), „LiftBalkans" (асансьори и ескалатори) и „Save the Planet” (управление на отпадъци и рециклиране). Тя ще популяризира европейските политики, работещите практики и ползите от прилагането на иновациите в съответните сектори.

ФОРУМЪТ

Във форума ще се включат лектори от ЕК - ГД „Енергия“, отдел „Интелигентни градове”, Euroheat & Power, Европейски институт за изследване на сградите (BPIE), Асоциацията на градовете и регионите за рециклиране и устойчиво управление на ресурсите (ACR+), Австрийска енергийна агенция, Пауър България, Университети в Аaлборг и Халмщад, Европейска мрежа на специалисти по околна среда (ENEP), Съвет за изследване и технологии за енергия от отпадъци (WtERT), Българска стопанска камара, Български съвет за устойчиво развитие и др.

Няколко са акцентите в програмата:

  • Интелигентни градове: Европа и развитието на иновациите в областта на интелигентните градове иобщности;Иновации и стратегии за сгради с почти нулева консумация на енергия (nZEB); Смарт сити мениджмънт - теория и практика на сектора; Система за енергиен мениджмънт (ISO 50001- за топлина, газ и електричество) и система за мениджмънт на околната среда (ISO 14001- за вода, канализация и въглеродни емисии), приложими в общините.
  • Интелигентна мобилност. Спонсор на сесията е Сварко България. “Умни градове в движение; Най-добри европейски практики” е темата на презентацията на г-н Василис Мизарас. Той ще представи някои типични примери за приложения на интелигентни транспортни системи, как те могат да бъдат използвани в рамките на един интелигентен град и какви биха били положителните резултати от тяхното реализиране. Фирмата е част от международната група Swarco.
  • Централизираното отопление и охлаждане в Европа. Експерти от Euroheat & Power ще представят „Европейска пътна карта на топлината”, как се използват отпадъци за комбинирано производство на енергия и топлина, възобновяеми енергийни източници в топлофикациите, предимствата на технологията за EQTEC газификация и др.
  • Европейски ден за управление на отпадъците. Той се организира в сътрудничество с ACR + и ENEP. Има за цел да информира делегатите за най-новите политики на ЕС в тази област, за тяхното изпълнение чрез най-добрите практики и да очертае перспективите за развитие на публично-частни партньорства между бизнеса и общините, насърчавани от Кохезионната политика на ЕС за периода 2014-2020 г. Ще се презентират ключови проекти на ЕС, които разглеждат различни аспекти по отношение йерархията на отпадъците, успешни стратегии от държави-членки на ЕС, както и възможности да се почерпи от опита на други страни.
  • Енергия от отпадъци - глобални и локални перспективи,нови технологии. В рамките на сесията ще се включат експерти от WtERT. Перспективите за развитие и реализация на проекти за производство на енергия от отпадъци в Югоизточна Европа са многообещаващи, като най-добрият вариант са публично-частните партньорства. Чрез новите технологии се постига най-ниска цена за гражданите и процесът на производство отговаря на строги критерии за устойчивост, не се натоварва държавния бюджет.
  • Асансьори: Приложение на новата Европейска Директива за асансьори; Потреблението на електроенергия от асансьорите; Подемни съоръжения и Правна рамка съгласно Европейска Директива относно машините -2006/42/ЕО. Лектори от: EК, ГД „Предприятия и промишленост”; QMSCERT Q-CERT, Kleemann и др. ИЗЛОЖЕНИЕТО Над 59 % от участниците са чуждестранни компании.Директни изложители от 16 държави: Австрия, Беларус,България, Германия, Дания, Китай, Италия, Полша, Румъния, Русия, Словения, Холандия, Украйна, Чехия, Швеция и Швейцария ще демонстрират нови продукти и услуги.

У нас се наблюдава тенденция към увеличаване на търсенето на оборудване за третиране, сепариране, балиране,рециклиране и компостиране на отпадъци. На изложбената експозиция ще видим разнообразие от системи за производство на био-, геотермална, слънчева и хидроенергия. Информационните и комуникационни технологии имат голям потенциал за превръщането на градовете в интелигентни системи. Интерес ще предизвикат решенията за съхранение на енергия, сградна автоматизация, мобилност, телеметрия и телематика. Австрия е отново страна-партньор на „Save the Planet“ и за пета поредна година нейните постижения в областта на екологията ще бъдат показани на Австрийския павилион, разположен на по-голяма изложбена площ. EREMA,IFE Aufbereitungstechnik, UNTHA Shredding Technology,Vecoplan, HTW Formen und Fertigungstechnik, Krickl Waagen Systeme (KWS), Lindner-Recyclingtech и др.

Hitachi Zosen Инова, Ebios Energy и Weiss са разработили собствено ноу-хау за производство на енергия от отпадъци.В областта на интелигентната мобилност Регионалният Е–Клъстер ще промотира своята дейност за намаляване на енергопотреблението в транспорта чрез конверсия на превозни средства с бензинов двигател в електромобили и изграждане на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. SWARCO България предоставя пълната гама от интелигентни и екологични решения за транспортен мениджмънт: светлоотражателни стъклени перли и материали за улична маркировка, светодиодни светофари, контролери, комплектни централи за управление на движението.

За първи път дебют в изявата ще направи германската фирма Solar Systems Data GmbH (SDS), която е специализирана в производството на фотоволтаични системи за мониторинг.

RPC Radiy проектира LED енергийноефективни прожектори, предназначени за осветяване на всички видове пътища, площади, паркове, обществени пространства. Продуктите реализират повече от 7 пъти икономия на енергия.Друг изложител е Филкаб, доставчик на фотоволтаични модули и свързаните с тях носещи конструкции, инверторни станции, кабели и конектори. Специалисти от фирмата споделят, че по време на изложението ще акцентират върху изграждането на малки жилищни и индустриални покривни PV системи и островни PV и хибридни системи за собствена консумация.Елпром Трафо традиционно ще представи цялата гама от маслени трансформатори, с което се надява да разшири позициите си българския и международния пазар. Конструкции за фотоволтаични системи, изработени от Юпитер Метал, са от горещо поцинковани стоманени профили - значително по-изгодни от алуминиевите и притежават предимства по отношение на цена и пригодност за всякакъв вид терени в сравнение с алуминиевите. Асансьорни уредби, ескалатори, подвижни пътеки, платформи за автомобили, компоненти, съоръжения за хора в неравностойно положение и комуникационни системи ще бъдат представени от ILC, Kleemann, Трез, Технос и др. За повече информация: Виа Експо - www.viaexpo.com

 

 

 

Реклама