инфологистика

Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

Кампанията по продажби стартира на 10-ти Февруари 2014г. и ще продължи до средата на Декември. Тя...

„ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

„ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

Югоизточна Европа все още прави плахи стъпки в посока устойчиво развитие. Кои са новите...

„БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

„БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

От месец декември 2014г. стартира производството и предла- гането на познатите досега мотокари от...

Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

Акцент в портфолиото на компанията през 2015г. е предлагането на цялостни логистични решения и...

Пийте повече вода!

Пийте повече вода!

От: Дайна Бойер, корпоративен хранителен експерт в Паркър Ханифин Водата заема две трети от...

Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

Като представител за България на италианската фирма CARER, „ГОТИ“ ООД предлага на...

 • Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

  Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

  Monday, 14 July 2014 06:53
 • „ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

  „ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

  Tuesday, 15 July 2014 13:39
 • „БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

  „БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

  Monday, 23 March 2015 12:37
 • Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

  Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

  Thursday, 02 April 2015 08:12
 • Пийте повече вода!

  Пийте повече вода!

  Monday, 06 April 2015 08:17
 • Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

  Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при...

  Monday, 06 April 2015 08:55

Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

Акцент в портфолиото на компанията през 2015г. е предлагането на цялостни логистични решения и високоефективни продукти.

Интервю с г-жа Галя Начева, Ръководител продажби в Шенкер ЕООД

Каква беше изминалата 2014 година за Шенкер в България?


Днес Шенкер ЕООД е от един от водещите доставчици на логистични услуги на Българския пазар, налагащ високи стандарти в транспорта, предлагайки комплексни концепции и пълната гама от логистични улуги. В Божурище разполагаме с един от най-модерните логистични терминали в страната. В нашата компания работят 262 квалифицирани служители в девет локации в цялата страна. Общия размер на складовите ни площи надхвърля 30.000 кв.м. Всичко това ни дава възможност да реализираме редица успешни проекти, най-важните, от които през 2014г. бяха:

В областта на сухопътния транспорт увеличихме честотата на отпътуванията между България и Румъния от веднъж седмично на всекидневни отпътувания. Групажните ни линии за и от нашите основни Европейски хъбове Виена и Франкфурт имат 3 отпътувания седмично. При морските превози разработихме продуктa LCL (групажни контейнерни пратки) от Китай през Варна, който се радва на успех на пазара. В сферата на въздушните превози през 2014г. фокусът беше върху дестинациите Китай и САЩ. Компанията ни предлага система от претоварни хъбове, един от които е Еврохъб Франкфурт и в световен мащаб изпълнява повече от 1000 чартърни полета годишно.
Акцент в желозопътния транспорт е разработването на комбинирани превози автомобилен – железопътен, базирани на нашия логистичен терминал в Божурище. През 2014г. Шенкер Бургас се премести в нов модерен офис в центъра на града, за да осигурим на нашите клиенти навсякъде в страната еднакво висок стандарт на нашата инфраструктура и да отговорим на техните нарастващи изисквания по отношение на бързина, гъвкавост и високо качество на транспортните и логистични услуги.


Паралелно с развитието на нови продукти, през 2014г. ние инвестирахме в повишаване броя на работните места и квалификацията на служителите. През последните две години екипът ни се е увеличил двойно: след 30% ръст през 2013г. тенденцията продължи и през 2014г. имаме 17% ръст на персонала. През изминалата гoдина бяха разкрити 38 нови работни места, като с това броят на служителите в България достига 262. През 2014г. екипът ни подкрепи различни проекти и благородни каузи в областта на спорта, културата и социалните дейности, подпомогнахме кампанията „Българската Коледа” и подехме вътрешна инициатива за изработване на коледни
картички от децата на служителите, с които зарадвахме клиенти и партньори. По отношение на околната среда през изминалата година Шенкер спечели първо място на конкурса „Най-зелените компании в България“ за 2013г. Зелените идеи са реализирани чрез разработването на проект за дистрибуция с екологични камиони в градовете; консултиране на клиенти по ограничаване на вредните емисии; обучение на шофьорите за екологично шофиране; повишаване информираността на клиентите и на служителите, организирайки специализирани workshops – лекции и дискусии по темата. Общият размер на инвестициите на DB Schenker през 2014г. в България е над 1 милион лева в инфраструктура, IT решения и обучение на персонала. Приключваме 2014 година с високо вдигната глава - реализирахме 14% ръст в оборота.

Какви нови продукти възнамерявате да предложите през 2015г.?

 

Трите стратегически стълба в глобалната стратегия на DBSchenker „DB2020“ са икономически, екологичен и социален – за пазарите, за утрешния ден и за хората.

За пазарите:

Шенкер ЕООД предлага на българския пазар пълната палитра от логистични услуги в това число:
• Сухопътен автомобилен и железопътен транспорт;
• Въздушни и морски товари;
• Договорна логистика;
• Премествания и логистика на панаири и изложби;
• Специални услуги, свързани с транспорт на извънгабаритни и
опасни товари;
• Митническо обслужване.


През 2015 г. ще продължим да инвестираме както в развитието на съществуващите ни продукти, така и в разработването на нови продукти и решения във всички видове транспорт. Наред с това ще продължим да инвестираме и в IT технологиите, за да повишаваме качеството на нашите услуги и да отговорим на очакванията на клиентите в това отношение. Мотото на кампанията ни по продажби за 2015г. в България е „Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер.“ Това е нашата отговорност към бъдещето на логистичните услуги. Шенкер ЕООД продължава да инвестира в модерни технологии, в цялостни логистични решения и във високоефективни продукти, с което заедно с нашите клиенти и партньори ние ще отговорим на предизвикателствата на бъдещето в нашия индустриален сектор.

За екологията:

За да отговорим на предизвикателствата на бъдещето, през 2015г. ние ще разширим нашето портфолио в областта на националната дистрибуция, като скоро ще предложим и доставки на малки пратки (Parcelservices) и ще увеличим броя на „зелените“ камиони, с които осъществяваме тези доставки.

За хората:

Като отговорен работодател Шенкер ЕООД се грижи за професионалното развитие и успешно реализиране на своите служители. Компанията разполага с академия, чрез която предлага на служителите вътрешни, високо-професионални обучения, свързани със спецификата на бранша, работата с клиенти и придобиването на допълнителна квалификация. През 2014г. са проведени обучения по 33 различни теми с общо 488 обучени участника. Ще продължим да инвестираме и в тази насока и да развиваме и нашата стажантска програма в сътрудничество с водещи университети в България и в Европа. Чрез тази програма ние предоставяме на студентите необходимите
практически знания и опит и подкрепяме проекта за дуално обучение. Годишно разкриваме 10-12 позиции за стажанти, с възможност най-добрите сред тях да станат част от нашия екип и да продължат своята професионална реализация. Компанията осигурява работна заетост и на младежи от социалнb институции, участва в изнасянето на лекции и сформирането на учебни програми.

Какво очаквате от 2015 година?

Въпреки очакваната затруднена пазарна ситуация, нашите прогнози са да отбележим добър ръст в обората през 2015г. спрямо 2014г. Основните направления и пазари, по които ще продължим да работим, са:
В областта на сухопътните превози се фокусираме върху страните Германия, Австрия, Италия, Франция, Холандия, Швеция и Румъния. Ще предложим по-чести отпътувания на групажните ни камиони. При въздушните превози фокусът е върху страните Китай и САЩ, както и въху предлагането на нашата система от претоварни хъбове. При морските превози ще продължим развитието на продукта LCL (групажни и частични контейнерни пратки) от Китай през Варна и през Солун. Внедряваме нов софтуер за по-бързо и ясно проследяване на въздушните и морските пратки. Наред с интермодалния проект, ще продължим да развиваме железопътния транспорт и превозите на цели камиони. В логистичната ни дейност разполагаме с 10 локации в страната и с капацитет, надхвърлящ 30.000 кв. м. Капацитетът на терминала в Божурище е запълнен на 95 %. Ние ще продължим да развиваме нашата логистична дейност в София и в нашите представителства в страната. Ще продължим да предлагаме услуги с добавена стойност и комплексни решения, включващи национална дистрибуция и куриерски сървиз, като осигуряваме доставка до всяка точка на страната в рамките на 24 часа.
Основните ни клиенти са както международни компании, така и известни български фирми с различни сфери на дейност високи технологии, текстил и други. Разполагаме и с гореща телефонна линия за клиенти, която е на разположение 12 часа /7 дни в седмицата. Предизвикателствата на бъдещето в областта на транспорта и логистиката, растящите изисквания на клиентите към качеството на инфраструктурата и услугите, които предлагаме, са водещите мотиви на Шенкер ЕООД за инвестиции и развитие
на екипа през 2015 година.

 

 

 

 

Реклама